Mijn Specialiteiten

Diabetisch
Ruim 10% van alle diabetisch patiënten hebben complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen. Uw voeten dienen regelmatig gecontroleerd te worden op wondjes maar ook het gevoel speelt een belangrijke rol.
In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

ReumaVoor iemand met reumatische klachten is het noodzakelijk om een pedicure te zoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik goede adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting bij knobbels. Het laten behandelen van uw voeten kan er aan bijdragen dat er minder pijnklachten zijn. Bijvoorbeeld, te lange nagels kan druk en wondjes veroorzaken. Er zijn vele soorten Reuma en elke reumapatiënt is anders. Geef aan wat uw klachten zijn. Wellicht kan ik u helpen

Nagelreparatie
In sommige gevallen kan het voorkomen dat u een nagel heeft die u niet zo mooi vindt omdat deze is afgebroken, of omdat u uw teen heeft gestoten en er een hoekje is afgebroken. In zo’n geval kan de nagel zelfs gaan ingroeien. Gelukkig is daar een oplossing voor. Het is mogelijk om de nagel te repareren door middel van een gel of een acryl. De nagel ziet er na de reparatie weer natuurlijk uit en kan ook weer gelakt worden. De gel of acryl groeit met de nagel mee. Het is ook zeer geschikt voor mannen.

Nagel beugels
Met behulp van metaal of kunststof maak ik een beugel op maat die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren en pijnklachten te verminderen.

Orthesiologie
Deze specialisatie is van belang voor het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen en voor het reguleren van de teenstand

Vilttechniek
Deze techniek gebruik ik om bij hevige drukpijnen aan zowel de tenen als aan de voet direct verlichting te bieden.